Skip Navigation Links10-år-med-russisk-forsvarsmodernisering

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Aktuelt / Kalender / Tidligere arrangementer / 10 år med russisk forsvarsmodernisering
Aktuelt

​En russisk BMP-2 under krigen I Sør-Ossetia I 2008. FOTO: Yana Amelina.

10 år med russisk forsvarsmodernisering
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
08.11.2017
Linje
Siden 2007 har vår nabo i øst nesten doblet sitt forsvarsbudsjett. Russlands makthavere har også vist at de er villige til å bruke militære virkemidler for å nå politiske mål, både i Georgia, Ukraina og Syria.

​Meld deg på FFI-forum

 

FFI har i en årrekke fulgt Russlands utvikling på det militære og sikkerhetspolitiske området. I et nytt FFI-forum tar vi for oss de store endringene som det russiske forsvaret har gjennomgått i de siste ti årene. Hva betyr denne utviklingen for oss?


På FFI-forum kan du høre om den omfattende forsvarsreformen som ble innledet i 2007–2008: Hvor store ressurser bruker Russland på forsvar, og hva slags våpen og teknologi satser de på?

 
Vi vil også ta for oss Russlands maktbruk i Georgia, Ukraina og Syria. Hva skiller de tre aksjonene fra hverandre, og hvilke lærdommer kan vi trekke fra dem?


Etter innlegg og kommentarer vil deltagerne samles til paneldebatt. Vil vi få en ytterligere forverring av forholdet mellom Russland og Vesten? Er det Natos feil at Russland gjør som de gjør? Og hva kan vi gjøre i årene som kommer for å hindre en forverring av sikkerhetssituasjonen i nordområdene?


I tillegg til FFI-forskerne Una Hakvåg og Kristian Åtland, deltar NUPI-forsker Julie Wilhelmsen og journalist Thomas Nilsen fra The Independent Barents Observer i panelet.


Vel møtt!

 

FFI-forum 28. november

HVOR:
Oslo Militære Samfunds lokaler, Myntgaten 3, Oslo

NÅR:
Tirsdag 28. november fra kl. 13.00 - 15.00

INNLEDER:
Una Hakvåg og Kristian Åtland, FFI.

KOMMENTATORER:
Julie Wilhelmsen, forsker ved Nupi. Thomas Nilsen, journalist i The Independent Barents Observer.

© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt