Skip Navigation LinksFFI-forum-Kan-IS-reise-seg

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Aktuelt / Kalender / Tidligere arrangementer / FFI-forum: Kan IS reise seg fra ruinene?
Aktuelt

​En soldat fra de syriske demokratiske styrker (SDF) fjerner et IS-flagg like ved Raqqa i Syria april 2017. Foto: NTB-scanpix/AFP photo/Delil Souleiman.

FFI-forum: Kan IS reise seg fra ruinene?
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
20.11.2018
Linje
Hva gjenstår av den islamske stat i dag? Hør noen av Norges fremste terrorforskere gjøre opp status og diskutere framtiden til terrorgruppa.

Meld deg på FFI-forum her

 

På sitt høydepunkt i 2014-2015 ble den såkalte islamske stat (IS) sett på som den største og sterkeste terrorgruppa i verden.  Gruppa tiltrakk seg et historisk høyt antall fremmedkrigere fra hele verden, Norge inkludert. Den sto også bak flere store terrorangrep i Europa.

 

IS har nå mistet det meste av sin territorielle kontroll i kjerneområder i Irak og Syria og myndighetene i begge land har erklært seier over organisasjonen. Dets selverklærte kalifat ligger bokstavelig talt i ruiner. I Europa har det i 2018 vært en nedgang i angrepsaktiviteten etter flere år med høy IS-trussel. 

 

Betyr dette at terrorfaren fra IS nå er over? Er IS virkelig knust, eller kan de nok en gang reise seg fra ruinene?  Hva gjenstår av IS i dag, og hvordan har de tilpasset seg tapet av territorium?

 

Under FFI-forum i Oslo Militære Samfund 4. desember vil FFIs forskere, basert på flere års forskning på IS og på gruppas lange historie, se på status og mulige framtidsutsikter.

FFI-forum 4. desember

HVOR:
Oslo Militære Samfunds lokaler, Myntgaten 3, Oslo

NÅR:
Tirsdag 4. desember kl. 13-15

INNLEDERE:
Seniorforsker Truls H. Tønnessen, FFI
Sjefsforsker Petter Nesser, FFI

KOMMENTATORER:
Seniorforsker  Anne Stenersen, FFI
Professor Brynjar Lia, – Universitetet i Oslo

 

© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt