Skip Navigation LinksFFI-forum-Norsk-rakettforskning-i-verdensklasse

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Aktuelt / Kalender / Tidligere arrangementer / FFI-forum: Norsk rakettforskning i verdensklasse
Aktuelt

Naval Strike Missile (NSM) avfyrt fra en norsk korvett. Missilet fra Kongsberg er utviklet med viktige bidrag fra FFI. Startmotoren bakerst er utviklet og produsert ved FFI og Nammo. Foto: Forsvaret.​

FFI-forum: Norsk rakettforskning i verdensklasse
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
15.10.2015
Linje
Norsk rakettmotorteknologi er i dag verdensledende på enkelte områder og utkonkurrerer til tider også amerikansk industri. Hvordan er dette mulig?

​Flere av verdens mest kjente og brukte taktiske missiler flyr med rakettmotorer utviklet og produsert i Norge. Eksempler på dette er luftvernmissilet Evolved SeaSparrow Missile (ESSM), luft-til-luft kortholdsmissilet IRIS-T og luft-til-luft missilet AMRAAM.


Trekantsamarbeid

På FFI-forum 27. oktober vil innlederne vil beskrive hvordan norsk forskning, utvikling og produksjon på dette feltet er organisert og gjennomføres. Et viktig element er tidlig satsing og involvering i et trekantsamarbeid mellom FFI, Nammo AS og Forsvaret.

 

Dette har gitt Forsvaret avanserte våpen tilpasset norske behov og førstehåndskunnskap om denne teknologien. Industrisuksessen har resultert i mange arbeidsplasser og store inntekter til landet.

 

Konkurranse

Den militære industrien i vesten er preget av nedleggelser og reduksjoner. Norsk rakettmotorutvikling bidrar til å opprettholde en konkurranse og bidrar også til å sikre nasjonal kontroll over kritiske teknologier. En viktig brikke i dette er også Chemring Nobel AS på Hurum, som utvikler og produserer eksplosivingredienser.


Nyvinninger

  • Ivar Sollien, forskningsleder ved FFI, vil beskrive problemstillinger og nyvinninger innen noen nøkkelteknologier. Aktuelle utfordringer er internasjonale helse- og miljøkrav, tilgang på råvarer av høy kvalitet og ikke minst operasjonelle krav som røykfrie drivstoff og økt rekkevidde, eksempelvis langtrekkende presisjonsstyrte våpen.
  • Frank A. Møller, divisjonsdirektør i Nammo, vil ta for seg de viktigste rakettmotorproduktene ved Nammo AS og betydningen disse har for Forsvaret.

Vel møtt!

FFI-forum 27. oktober

HVOR:
Oslo Militære Samfunds lokaler, Myntgaten 3, Oslo

NÅR:
Tirsdag 27. oktober fra kl. 13.00-15.00

PÅMELDING:
Nett: Påmeldingsskjema under eller facebook.com/
forsvaretsforskningsinstitutt
E-post ffi-forum@ffi.no
Tlf: 63 80 72 07

INNLEDERE:
Ivar Sollien, forskningsleder, FFI og
Frank A. Møller, divisjonsdirektør, Missile Products Division, Nammo AS

KOMMENTATOR:
Stein Håvard Bergstad, kommandør, FLO Maritime kapasiteter

Påmelding:

Norsk rakettforskning i verdensklasse
Fornavn:
Etternavn:
Arbeidsgiver:
E-post:
Ja, jeg ønsker å motta epost-invitasjoner til FFI-forum og FFI-seminar
© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt