Skip Navigation LinksNorges-nærvær-i-Afghanistan

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Aktuelt / Kalender / Tidligere arrangementer / FFI-forum: Norges nærvær i Afghanistan
Aktuelt
Norsk Isaf-soldat på patrulje i Afgjanistan
En norsk soldat fra Isaf-styrken på patrulje i Afghanistan. Foto: Forsvaret​
FFI-forum: Norges nærvær i Afghanistan
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
29.04.2011
Linje
Hva betyr Norges nærvær i Afghanistan? FFI-forskere presenterer en fersk meningsmåling om lokalbefolkningens syn på utviklingen i Faryab.
Strategien for den norske innsatsen i Faryab-provinsen i Afghanistan legger vekt på afghanisering. Det innebærer at utviklingen, både med hensyn til sikkerhet, utvikling og styresett, skal skje mest mulig i samsvar med afghanske verdier. Men hva mener egentlig afghanerne selv om utviklingen i provinsen?
 
Prosjektet ”Analysestøtte til militære operasjoner” (ANTILOPE) ved FFI støtter det norsk-ledete Provincial Reconstruction Team Maimanah i Faryab med analytikere. Én av oppgavene er å bidra til en bedre forståelse av utviklingen, deriblant befolkningens oppfatning av egen situasjon. I den forbindelse er det gjennomført halvårlige meningsmålinger i provinsen. Den tredje i rekken ble gjennomført i april 2011.
 
Dagens FFI-forum presenterer rykende ferske resultater fra meningsmålingene. Disse viser et annet og noe mer optimistisk afghansk syn på situasjonen i provinsen enn hva som kommer fram i den norske debatten. Hva kan afghanernes egne perspektiver lære oss om betydningen av Norges nærvær i landet?
 
 
Forumet holdes tirsdag 31. mai kl 13.00-15.00 i Oslo Militære Samfunds lokaler, Myntgaten 3, Oslo.
PÅMELDING:
ffi-forum@ffi.no eller 63 80 72 07
© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt