Skip Navigation LinksSamfunnssikkerhet-i-en-digital-tidsalder

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Aktuelt / Kalender / Tidligere arrangementer / Samfunnssikkerhet i en digital tidsalder
Aktuelt
Politiet patruljerer i hovedstaden.
Politiet på patrulje i hovedstaden. Foto: Scanpix
Samfunnssikkerhet i en digital tidsalder
10.03.2011
Linje
Hvor god er den nasjonale beredskapen i et stadig mer sammensatt trusselbilde? Dette er et av spørsmålene som skal under lupen i FFI-FORUM 29. mars.

​Digitale sikkerhetsutfordringer


Informasjons- og kommunikasjonsteknologi gjennomsyreri dag samfunnets tjenesteproduksjon. Skyggesiden er at også kriminelle elementer kan dra nytte av offentlige skattelister, Googles søketjenester, mangel på systematisk sikkerhetsarbeid, svak sikkerhetskultur og tekniske sårbarheter. Hva innebærer samfunnssikkerhet og nasjonal beredskap i en slik verden?
 

Beredskap ved cyberangrep


”Beskyttelse av samfunnet”-prosjektene (BAS) ved FFI har siden midten av 1990-tallet forsket på samfunnets sårbarhet innen kritisk infrastruktur. Hvor god er den nasjonale beredskapen i et stadig mer sammensatt trusselbilde? Er håndtering av mediene blitt viktigere enn langsiktig samfunnssikkerhetsarbeid? Er staten forberedt på krisehåndtering uten tilgang til internettet ved et cyberangrep?
 
Dagens FFI-FORUM vil også se nærmere på teknologiutviklingen, utviklingen av sikkerhet og sårbarhet i informasjonsinfrastruktur og ikke minst utviklingen av sårbarhet som følge av vår teknologianvendelse. Med utgangspunkt i tre scenarioer vil vi problematisere statens evne til å møte utfordringene som venter. Hvordan kan vi forberede oss bedre?
 
Innledere er FFI-forskerne Janne Hagen og Kjell Olav Nystuen, mens stortingsrepresentant Jan-Arild Ellingsen (FrP) og Erland Løkken, direktør, Næringslivets sikkerhetsråd, er kommentatorer. FFI-FORUMET holdes i Oslo Militære Samfunds lokaler.
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt