Skip Navigation LinksFornyet-tillit-til-Stordal

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / Bokmål / Aktuelt / Fornyet tillit til Størdal
Aktuelt

​Et fulltallig styret stilte seg samlet bak beslutningen om å forlenge åremålet for FFIs administrerende direktør John-Mikal Størdal. Fra venstre: Berit Harstad Gilljam, Tone Merethe Lindberg Grøstad, styreleder Malin Stensønes, administrerende direktør John-Mikal Størdal, Jørn Ragnes, Tor Berger, Kristin Misund og Trond Grytting. Foto: FFI.

Fornyet tillit til Størdal
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
26.09.2018
Linje
Et enstemmig styre har i dag besluttet å forlenge John-Mikal Størdals åremål med seks nye år. Størdal har vært administrerende direktør ved FFI siden 2012.

​Pressemelding - 26. september 2018

 

I tråd med FFIs vedtekter ansettes administrerende direktør i åremål på seks år som kan fornyes en gang.

 

Styreleder ved FFI, Malin Stensønes, sier at styret er svært fornøyd med hvordan Størdal har ledet FFI de siste seks årene.

 

– Under Størdals lederskap har det blitt tatt viktige grep for å sikre at FFI fortsatt skal utføre sitt samfunnsoppdrag på best mulig måte. Fornyelse av strategi og organisasjon gjør FFI bedre rustet til å løse sine oppgaver i en tid hvor teknologiutvikling, geopolitisk endring og mer komplekse sikkerhetsutfordringer stiller nye krav til forsvarssektorens fremste kunnskapsmiljø, sier Stensønes.

 

Styret har lagt stor vekt på at dette arbeidet må videreføres med høy kvalitet og stort engasjement. Med den teknologiske utviklingen blir FFI stadig viktigere for å skape et trygt samfunn beskyttet av et sterkt og effektivt forsvar. Det innebærer høye krav til FFIs leveranser, men også at instituttet styrker sin posisjon både nasjonalt og internasjonalt.

 

Styret er tydelig i ambisjonen om at FFI på sentrale kompetanseområder skal være blant de fremst FoU-miljøene i verden. Det vil kreve klare prioriteringer og en tydeligere tilstedeværelse på arenaer hvor de relevante diskusjonene skjer og de avgjørende beslutningene tas.

 

Et annet sentralt tema i ansettelsesprosessen har vært perspektiver på kompetanseheving, lederutvikling, effektiv ressursutnyttelse og videreutviklingen av en dynamisk og inspirerende samarbeidskultur internt ved instituttet. Menneskene som jobber ved FFI vil alltid vil være nøkkelen til videreutvikling og fremgang. Dette blir et viktig tema for både administrerende direktør og styret i tiden fremover, avslutter Stensønes.

 

Last ned pressemeldingen som pdf

Les mer om FFIs styre

© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt