Skip Navigation LinksHvordan-beskytte-våre-stridskjøretøy

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Aktuelt / Videocaster / Hvordan beskytte våre stridskjøretøy
Aktuelt
Hør og se sjefsforsker Arild Skjold fortelle om hvordan vi bør beskytte stridskjøretøyene våre i framtiden. Video av kommentatorene kan du se lengre ned på siden.Video: FFI.
Hvordan beskytte våre stridskjøretøy
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
28.10.2016
Linje
Aktive beskyttelsessystemer (APS) på stridskjøretøy vil automatisk oppdage trusler og aktivere et motmiddel. Dette er det nyeste innen ballistisk beskyttelse, og Norge bør ha det.

​Utvikling av pansrede stridskjøretøy har alltid vært en avveining mellom fysisk beskyttelse, ildkraft og mobilitet. De har vært viktige for militært forsvar i hundre år. Det har hele tiden vært en opptrapping av beskyttelse og ildkraft, med blant annet tykkere panser, mer effektiv panserammunisjon, spesialpanser, styrte missiler og dagens aktive beskyttelsessystemer (APS).

 

Under FFI-forum i Oslo Militære Samfund 25. oktober 2016, viste FFI frem noe av forskningen vi har gjort på slike systemer, og noen av systemene som allerede finnes.

 

APS er i ferd med å bli kommersielt tilgjengelig. Både Israel og Russland har implementert det på sine nyeste stridsvogner.

 

Har testet APS

APS består av tre hoveddeler. Et sensorsystem for å oppdage trusselen, en prosessor som beregner avskjæring og trigger den tredje delen: motmiddelet.

 

Det kan enten være av typen hard-kill, som ødelegger trusselen, eller såkalt soft-kill, som lurer eller jammer trusselen. FFI har testet APS i samarbeid med flere andre nasjoner. Vi har også gjort simuleringer av ulike typer systemer.

 

I sitt hovedinnlegg (som du kan se i sin helhet øverst), viste sjefsforsker Arild Skjold flere videoer av simuleringer og hva slags virkning APS har mot ulike typer trusler.

 

FFI anbefaler APS

Ulike materialer benyttes for å gi passiv beskyttelse. I motsetning til aktiv beskyttelse, har panserstål og andre passive materialer ulempene at de enten må være tyngre eller større for å gi mer effekt. I stedet for å tynge ned kjøretøyene med enda mer pansring, som blant annet gir dårligere mobilitet, anbefaler FFI at Forsvaret ser nærmere på APS.

 

- Verdens beste beskyttelse vil ikke beskytte deg hvis du ikke har den, minnet Skjold om.

 

Spørsmål om plass og pris

Oberst Tomas Beck, sjef Materiellkontoret i Hærstaben, talte om at kjøretøyene til flere andre lands forsvar har eller er i ferd med å få APS. Derfor bør også Norge vurdere dette. Men vi må passe på at systemene er tilpasset våre forhold og behov, kommenterte Beck.

 

Vekt og kraftforsyning er faktorer som Forsvaret må ta hensyn til. For ikke å snakke om kostnadene dette innebærer.

 

 


Øyvind Heien, avdelingsdirektør i Forsvarsmateriell, har sett at de aktive systemene har gått fra prototypstadiet til å bli avanserte og modne systemer. Det er ikke så mye plass igjen på en stridsvogn i dag. Skal APS inn, må nok noe annet ut, kommenterte Heien.

 

Frost, snø, søle og sand er utfordringer for sensorene i et APS. Den digitale forbindelsen er en annen utfordring. Heien er likevel sikker på at APS kommer til å bli en del av Hærens hverdag i nær fremtid. Og da vil det sikkert komme nye mottiltak fra motstanderne våre også.

FFI-forum

FFI-forum er vårt viktigste og hyppigste arrangement, vårt forsvarsfaglige debattforum. Det varer i to timer og starter med foredrag fra FFIs egne forskere og inviterte kommentatorer etterfulgt av en debatt med spørsmål fra publikum.

Gå til kalender

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev så får du invitasjoner til våre arrangementer og forskningsfaglig informasjon.

Meld deg på

© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt