Skip Navigation LinksSamarbeidspartner

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Forskningen / Innovasjon og industriutvikling / mlab / Samarbeidspartner
Forskningen
Samarbeidspartner
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
12.10.2017
Linje
FFI ønsker at Mlab lanseres via en freemium-modell og er nå på leting etter den riktige forretningspartneren å samarbeide med.

Mlab er et web-basert verktøy som lar brukere uten programmeringskunnskap lage og distribuere mobilapper via et enkelt brukergrensesnitt.

 

Lignende verktøy eksisterer riktig nok allerede, men Mlabs unike salgspunkt er at det er et utvidbart rammeverk basert på komponenter. Det betyr:

  • svært avanserte apper kan bygges uten at det blir vanskeligere for app byggeren
  • Mlab tilpasses forskjellige bruksområder


Mlab er utviklet til kommersiell standard på FFI. Det har vært stor interesse for Mlab, spesielt fra Forsvaret og offentlig sektor som vil være et naturlig initialt marked.

 

Det er nå et ønske om å overføre Mlab til én tredjepart, en samarbeidspartner som kan tilgjengeliggjøre Mlab kommersielt for disse interessentene. Overføringen til administratoren skjer vederlagsfritt, men med betingelser om forpliktelser for administratoren. Blant annet skal administratoren gjøre Mlab tilgjengelig via en  såkalt freemium- modell, hvor kildekoden gjøres tilgjengelig som åpen kildekode.

 

Inntektsmulighetene ligger i salg av tjenester rundt Mlab, for eksempel utvikling av komponenter og maler samt drifting av tjenester.

Bakgrunn for Mlab-samarbeid

En rekke offentlige organisasjoner samt avdelinger i Forsvaret har vist stor interesse for Mlab uten noen som helst markedsføring fra FFIs side. Det er denne interessen, samt forespørsler fra potensielle brukere om hvem som kan gi dem tilgang til Mlab, som gjør at FFI ønsker å sette ut Mlab til industrien.

FFI er et ikke-kommersielt foretak, og kan derfor ikke selv tilby Mlab som en kommersiell tjeneste. FFI har som mandat å hjelpe norsk industri; Mlab vil derfor overlates til en ekstern administrator uten vederlag, men med visse forpliktelser som diskuteres i denne FAQen.

© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt