Skip Navigation LinksEden

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Forskningen / Totalforsvar / Eden
Forskningen
Eden
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
25.03.2015
Linje
FFI leder en av ni arbeidspakker innen EDEN, EUs store satsingsprosjekt innen CBRNe. EDEN står for End-user driven DEmo for cbrNe. FFI spiller også en aktiv rolle i tre andre arbeidspakker i prosjektet.

Prosjektet har totalt 36 partnere fra 15 land, og er tildelt midler fra EUs sjuende rammeprogram innen «Security». Prosjektet har en varighet på tre år fra 1. september 2013 til 31. august 2016. Det er ledet av BAE Systems.

 

Formålet med prosjektet er å kartlegge behov og utfordringer i dagens CBRNe-beredskap på tvers av landegrenser innen EU, og utvikle en verktøykasse som kan hjelpe med å adressere disse behovene. EDEN bygger på tidligere prosjekter og har som mål å øke CBRNe-beredskap ved å tilby skreddersydde løsninger, øke kontakt mellom spesialister, offentlig forvaltning og private bedrifter, og øke tilgang til kunnskap og teknologiske løsninger. Nøkkelord er økt robusthet og interoperabilitet.


EDEN skal gjennomføre flere demonstrasjonsøvelser innen disse fagområdene hvor verktøykassen skal bli grundig evaluert av operative brukergrupper:

  • Matkjede
  • Multi-kjemisk (både med industri og stridskjemikaler)
  • Radiologiske scenarier


http://www.eden-security-fp7.eu/

© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt