Skip Navigation LinksArsrapporter

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / no / Publikasjoner / Årsrapport - nett og papir
​I tillegg til formell årsrapport for 2016 har FFI lagd en egen nettside med historier, filmer og bilder. Herfra kan du også laste ned teaser-brosjyren vår om FFI og autonomi. Fotomontasje: FFI.
Årsrapport - nett og papir
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
02.05.2017
Linje
Se vår nye nettrapport for 2016, med tre spennende historier som viser hvordan Forsvaret kan bruke autonome systemer i framtiden.

 

 

Nettrapport - FFI 2016

 

 

FFI leverer forskningsresultater og forskningsbasert kunnskap som bidrar til økt operativ evne, et mer effektivt forsvar, bedre samfunnssikkerhet og industriell utvikling.

 

I 2016 har 517 FFI-forskere gjennom 162 forskningsprosjekter og 198 mindre oppdrag, utviklet teknologi og kunnskap som bidrar til økt operativ evne, et mer effektivt forsvar, bedre samfunnssikkerhet og industriell utvikling.


Komplett nettrapport

– FFIs komplette redegjørelse for 2016 er nettbasert. Her kan du også laste ned formell Årsrapport 2016 og FFI 2016 «FFI tar teknologisk ansvar» med tre historier for å belyse FFIs satsing på autonome og ubemannede systemer. I tillegg gir vi en kort oversikt med fakta og tall fra 2016, sier kommunikasjonssjef Anne-Lise Hammer.

 

Bestill brosjyre eller last ned PDF


 

Formell årsrapport

Fra og med 2014 er alle statelige virksomheter pålagt å utarbeide årsrapport etter felles mal.


– FFI har også for 2016 valgt ikke å trykke denne i sin helhet, men en pdf kan lastes ned fra nettrapporten.


– I den nettbaserte framstillingen, FFI 2016, er det likevel styrets beretning, årsregnskap og avdelingenes virksomhetsrapporter som er kjernen, men med mye supplerende informasjon og lenker til relevante og utdypende saker.


I tillegg til grafer, statistikk og faktabokser, er det i årets nettrapport også integrert en oversikt over FFIs overordnede eksterne målbilde. Rapporten gir også styrets vurdering av måloppnåelse knyttet til hvert av målene.


– Nettrapporten kan også leses på mobile enheter og det er enkelt å dele video og oppslag via sosiale medier. Slik kan vi i større grad integrere nettrapportens fortellinger i det øvrige, målrettede kommunikasjonsarbeidet, forklarer Hammer.


Framtiden er ubemannet

Tema for nettrapport og brosjyre er FFIs satsing på autonome og ubemannede systemer. Gjennom tre historier med tekst, bilder og videoer, gir vi eksempler på hvordan Forsvaret kan bruke autonomi og vi viser fram vår forskning på området.

 

–Ved FFI tar vi for oss spesifikke teknologiområder og teknologier som vil gi Forsvaret store muligheter i dag og i årene framover. Ett av våre satsingsområder er autonomi og ubemannede systemer. Dette er et fagfelt hvor den teknologiske utviklingen går ekstremt raskt, og den vil utvilsomt utfordre forsvarssektoren. På sikt vil den kunne medføre store endringer, sier administrerende direktør John-Mikal Størdal.

 

MINERYDDING
Tryggere: Ved å bruke maskiner til farlige oppdrag kan vi redde menneskeliv. Kampen mot sjøminer er det området der utviklingen av autonome systemer er kommet lengst i det norske Forsvaret.
Les og se hele historien
 

BASEFORSVAR
Mer utholdende: Maskiner sovner ikke på vakt, og de kan finne løsninger på proglemer raskere enn mennesker. Det er ikke bare Google og bilindustrien som tester ut selvkjørende bilder. FFI mener autonome kjøretøy kan brukes blant annet til å overvåke og forsvare militære flyplasser.
Les og se hele historien
 

DRONEOVERVÅKING
Billigere: Mange maskiner som samarbeider kan gjøre jobben billigere enn mennesker. I dag kan hvem som helst gå i butikken og kjøpe en ganske avansert drone. Men hva skjer når du tar en hel sverm med flygende enheter, gir dem kunstig intelligens og evnen til å samarbeide?
Les og se hele historien

 

Kalender

Vi trekker også fram noen viktige hendelse fra 2016 i en egen kalender. Gå til kalenderen.


FFIs Farmandpriser

Under Farmandprisutdelingene i 2016 vant FFI bronse i kategorien Idé og design for sin årsrapportering for 2015. FFI var også nominert blant de fem beste i kategoriene beste nettrapport og beste årsrapport offentlig sektor. Året før vant FFIs nettrapport gull under utdelingen av Farmandpriser for beste Årsrapport 2014. FFI vant også bronse for beste årsrapport 2014 i klassen offentlig sektor. Dette var fjerde gang FFIs årsrapport vant bronse i denne kategorien. Tidligere for årsrapportene i for 2005, 2008 og 2013. 

© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt