Vil du ha mer informasjon om vår forskning?

FFI er bindeleddet mellom Forsvaret, vitenskapelige miljøer og bedriftene som produserer utstyret Forsvaret bruker. På den måten bidrar vi både til at Forsvaret tar i bruk ny teknologi raskere. Vi bidrar til å utvikle teknologi og skape verdier. Løsninger som er utviklet og testet ved FFI blir senere til produkter som skaper nye arbeidsplasser i norsk forsvarsindustri.

Forskning og utvikling

FFI utfører det som kalles anvendt forskning og utvikling. Det betyr at vi i nært samarbeid med brukerne omsetter ny kunnskap og teori til konkrete teknologiske løsninger. Disse løsningene kan Forsvaret bruke både i operasjoner og andre sammenhenger. Arbeidet er nært knyttet til omfattende internasjonalt samarbeid, først og fremst i Nato og med Norges nære allierte. Innovasjon, utprøving og testing er en naturlig del av forskning og utvikling. Slik sett er det FFI gjør nærmere praktisk nytte og bruk enn det mange kanskje tror.

ICE-Worx

ICE worx er et felles innovasjonssenter for aktørene i forsvarssektoren. Her skal forskere og ingeniører samarbeide med norske teknologibedrifter og militære avdelinger i Forsvaret om å teste og utvikle ny teknologi som kan styrke forsvarsevne, sikkerhet og beredskap.

Bli FFI-forsker

Vi er alltid på utkikk etter nye medarbeidere. Enten du er helt nyutdannet eller allerede har noen års arbeidserfaring har vi plass til deg! Les mer om hvordan det er å jobbe ved FFI og se våre ledige stillinger for mer informasjon.

Les rapporter

FFI publiserer jevnlig flere typer publikasjoner med ugraderte forskningsresultater fra våre mange ulike fagområder.

Få med deg siste nytt

Vi er opptatt av forskningsformidling. På våre aktuelt-sider finner du oversikt over podkaster, nyheter, videoer og arrangementer.