Forsker innen teknisk-naturvitenskapelige fag
Om stillingen
Søknadsfrist
14. oktober 2024Avdeling
Forsvarets forskningsinstituttStillingstittel
Forsker innen teknisk-naturvitenskapelige fagSted
HortenAnsettelse
FastSpørsmål om stillingen
Kontaktperson
Tale Solstad SolbergStillingstittel
forskningslederTelefon
99 57 13 89Kontaktperson
Jørn Inge VestgårdenStillingstittel
sjefsforskerTelefon
90 16 75 93Er du interessert i undervannsdomenet? Ønsker du å dykke ned i detaljene? Blir du motivert av en teknisk og analytisk arbeidshverdag? Da kan du være den rette kandidaten for oss! Norge er en arktisk, maritim nasjon med lang kystlinje, noe som setter unike krav til hvordan vi forsvarer oss til sjøs. Ved FFI støtter vi Forsvarets evne til å møte morgendagens behov i framtidens operasjonsmiljø ved å bidra til evaluering av nye konsepter og teknologi.
Vår forskningsgruppe jobber spesielt med Forsvarets antiubåtkapasitet og hvordan vi kan bidra til at denne blir bedre. Jobben vår spenner fra modellering og simulering til innsamling og analyse av systemdata fra tester og øvelser. Resultatene formidles gjennom skriftlige rapporter, akademiske publikasjoner og foredrag og undervisning for forsvarssektoren.
Instituttets visjon «Vi gjør kunnskap og ideer til et effektivt forsvar» er viktig for oss. Mye av arbeidet vi gjør, skjer i tett samarbeid med Forsvaret, og resultatene gir umiddelbar effekt. Vi har også ansvar for å følge teknologiutviklingen på kort og lang sikt, slik at vi kan bistå med råd om nyanskaffelser og forstå hvordan fagfeltet utvikler seg over tid.
Arbeidsoppgaver
Arbeidsoppgavene er mangfoldige og vil tilpasses ut fra søkerens kompetanse og interesser. En fellesnevner er matematiske modeller, undervannsakustikk, maskinlæring og simulering, teknologiforståelse og teknologiutnyttelse. En del av arbeidet knytter seg direkte til Forsvarets øvelser, der vi bidrar i forbindelse med planlegging, gjennomføring og etteranalyse av øvelsene. Presentasjon av forskning, både muntlig og skriftlig, er en viktig del av arbeidet.
Programvareutvikling vil også være en del av dine arbeidsoppgaver. Av verktøy og programmeringsspråk bruker vi blant annet C#, Python og C, men vi har stor frihet til å velge et favorittspråk. Dette brukes både direkte i dataanalyse og til å lage verktøy og demonstratorer.
Kvalifikasjoner
Nødvendige kvalifikasjoner er master- eller doktorgrad innen teknisk-naturvitenskapelige fag med gode karakterer. Studieretninger som fysikk, akustikk, kybernetikk, informatikk, signalbehandling og matematikk passer godt hos oss, men andre fagkombinasjoner og studieretninger vil også bli vurdert.
Du må ha tatt fag eller ha erfaring innen programmering. Du kommuniserer godt, både skriftlig og muntlig. Arbeidsspråket vårt er norsk.
Personlige egenskaper
Personlig egnethet vil bli ilagt stor vekt. Vi søker personer som ivrer for sitt fagfelt, og som møter arbeidsdagen med lærelyst og et ønske om å levere. Du er selvstendig og kan drive arbeidet framover, men også samarbeide tett, både med kollegaer på FFI og oppdragsgiverne i Forsvaret. Du er åpen og nysgjerrig på ny teknologi og har et genuint ønske om å utvikle deg og lære nye ting.
Forskningsresultater er først nyttige når de er formidlet og dokumentert, enten i vitenskapelige fora, rapporter eller direkte til oppdragsgiverne. Du har derfor god muntlig og skriftlig formidlingsevne, og du kan tilpasse budskapet til publikum.
De som søker jobb hos oss, må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig / NATO Secret. For denne stillingen er det nødvendig å kun inneha norsk statsborgerskap. Det er også en forutsetning for stillingen at man tilfredsstiller fysiske krav for å kunne få sjømannsattest. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.
Vi tilbyr
FFI skal arbeide for et bredt mangfold som representerer befolkningen gjennom målrettet rekruttering og tilrettelegging for at medarbeidere trives og blir værende. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne.
Vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.
Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. Det er mulighet for arbeidssted enten i Horten eller på Kjeller.
Nærmere opplysninger får du ved å kontakte forskningsleder Tale Såstad Solberg på tlf. 33 03 38 64 / 99 57 13 89 eller sjefsforsker Jørn Inge Vestgården på tlf. 63 80 70 19 / 90 16 75 93. Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 14. oktober 2024.