Frelst på fysikk

Jesper (21) studerer fysikk ved NTNU i Trondheim.

portrettbilde av sommerstudent Jesper

NorSat-3 er en av satellittene som er delvis utviklet ved FFI. I sommer har jeg jobbet med data fra den. Jeg har sett spesielt på strøm- og batteriforbruk. Dermed har jeg også lært litt om hvordan det er å jobbe i store prosjekt, sette seg inn i arbeid andre har gjort tidligere og bruke det selv.

Fra studiet mitt har jeg kunnskap i grunnleggende logikk og syntaks i programmering. Det gjør at jeg hadde forutsetninger for å komme i gang. Men jeg har aldri jobbet med store prosjekt før, som var helt nytt for meg. Likevel merker jeg at treningen i problemløsing som man får av å studere kommer til nytte også her.

Jeg tror ren nysgjerrighet har ført meg inn i dette fagfeltet. Mange kan nok kjenne seg igjen i å stirre opp på stjernene og lure på hva som egentlig foregår der ute. Da jeg valgte å studere fysikk var det for å lære meg det, og forhåpentligvis komme til et punkt hvor jeg selv bidrar til videre forståelse.

Den faglige interessen min på videregående gikk mot matematikk og realfagene, spesielt fysikk. Med mye nysgjerrighet fra før ble det et enkelt valg for meg å sette fysikkstudiet øverst på lista da fristen for samordna opptak gikk ut. De siste årene med studier har interessen min bare økt. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Det mest spennende her ved FFI har uten tvil vært å få bryne seg på et vanskelig prosjekt, et som virkelig tester kunnskapen min. Det lærer jeg utrolig mye av. Forhåpentlig produserer jeg noe som kan komme til nytte også.

Før oppholdet ved FFI hadde jeg sett for meg en karriere med forskning. Sommerens opplevelser på Kjeller bidrar bare til å forsterke den lysten.
 

Sommerjobb ved FFI

Hvem kan søke sommerjobb, hvor vil du jobbe og hva med sikkerhetsklarering?

Du kan søke sommerjobb hos oss hvis du studerer ved et universitet eller en høgskole. Du må være norsk statsborger, og vi krever sikkerhetsklarering.

Arbeidsstedet er på Kjeller ved Lillestrøm eller på Karljohansvern i Horten. Vi har et begrenset antall hybler til leie på Kjeller og prioriterer tildelingen til dem som ikke bor i pendleravstand til instituttet.

For studenter i sommerjobb benytter vi nivå Konfidensielt. Aktuelle kandidater vil få tilsendt blankett for personopplysninger, som fylles ut og returneres.
Du kan lese mer om sikkerhetsklarering her.

Vil du lese mer om hva andre studenter har jobbet med ved FFI?