Skip Navigation LinksTrident-Juncture-Demonstrasjon

Du er her: Skip Navigation Linksffi.no / Bokmål / Aktuelt / Trident Juncture: Demonstrasjon av framtidens baseforsvar
Aktuelt

​I kontrollrommet samles informasjon fra utplasserte sensorer og sensorer på ubemannede farkoster. Personene her ser alle objekter og personer, både egne og fiendtlige, på et kart. De styrer mannskapene som sendes ut, og formidler informasjon til dem. Foto: FFI.

Trident Juncture: Demonstrasjon av framtidens baseforsvar
Skriv ut
Tips venn
Facebook
Twitter
23.10.2018
Linje
29. og 31. oktober kan du se hvordan ny teknologi, autonomi, alternativ energi og kunstig intelligens kan brukes for å forsvare baser og mer effektivt.

​Demonstrasjonen er åpen for alle interesserte.


I disse dager er nesten 50.000 soldater fra 29 land i gang med storøvelsen Trident Juncture. Et av FFIs bidrag er å demonstrere hvordan ny teknologi kan brukes til å overvåke og forsvare militære installasjoner. 

 

Les også: Demonstrerte framtidens baseforsvar

 
I Stjørdal havn skal det etableres en logistikkbase der FFI vil vise frem sitt konsept der det brukes droner, avanserte sensorer, fjernstyrte våpenstasjoner og selvkjørende biler og båter.  I havna kan du også få se hvordan reservedeler kan 3D-printes i felt, og flys med droner ut til soldatene som trenger det.


– Vi vil vise hvilke muligheter som ligger i teknologien. Noen av elementene er allerede klare til å brukes, andre krever ytterligere utvikling, forskning og utprøving, sier prosjektansvarlig Jens Inge Hyndøy ved FFI.

 

Demonstrasjonen er et samarbeid mellom FFI, Natos utviklingshovedkvarter ACT (Allied Command Transformation) og et tyvetalls bedrifter innen forsvarsindustrien.


FFI ønsker publikum, presse og nåværende og framtidige samarbeidspartnere fra Forsvaret og næringslivet velkommen.


For mer info, kontakt: jens-inge.hyndoy@ffi.no eller ring +47 979 15 996.

 

Større grupper bes melde sin ankomst til adressen over.


Journalister som vil besøke demonstrasjonen må sende inn akkreditering her

Demonstrasjon av framtidens baseforsvar

Når: Mandag 29. og onsdag 31. oktober kl. 9, 12 og 14.

Hvor: Stjørdal havn, like ved Trondheim lufthavn. Adressen er Havnegata 47, 7500 Stjørdal

Transport: Vi anbefaler taxi fra Trondheim lufthavn. Det er begrensede parkeringsmuligheter i havna.  FFI har et begrenset antall plasser i en minibuss fra flyplassen ut til demonstrasjonen. Send epost til jens-inge.hyndoy@ffi.no for å høre om det er ledig plass.

Deltagere: FFI, NATO ACT, Alpha, Autostore, Chess, Exensor, Fieldmade, Flir, Griff Aviation, Intracom Defence Electronics, Kongsberg, Milrem Robotics, Multiconsolar, Rockwell Collins, Tinex og Teleplan.

© Copyright Forsvarets Forskningsinstitutt