Vil du utforske IKT til bruk i Forsvaret?

IKT-løsninger skal bidra til at Forsvaret kan løse oppgavene sine effektivt i både fredstid, krisesituasjoner og i krig. Løsningene må gi ledere på ulike nivåer støtte til å ta gode beslutninger og bidra til at sensorer og våpensystemer utnyttes optimalt.

Hvordan er det å jobbe med IKT ved FFI?

Karoline Skobba Grøtterud (22) studerer kybernetikk og robotikk ved NTNU. FFI-sommeren har også handlet om metodikk og feilsøking.

Hvordan jobber forskere ved FFI med operativ IKT?

Som forsker ved FFl får du daglig bryne deg på allsidige problemstillinger både gjennom å studere og teste teknologiske løsninger, og ved å studere Forsvarets bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Du bør trives med å arbeide både konseptuelt og praktisk, med problemstillinger som gir ny innsikt og mulighet for nye bruksområder. Vi søker deg som er motivert for å arbeide med anvendt forskning og som liker lære.

Hvordan kan du bruke din kunnskap hos FFI?

Vi er alltid på utkikk etter nysgjerrige og flinke folk. Dersom du ønsker en meningsfull jobb der du er med på å bidra til Norges sikkerhet og forsvarsevne, og i tillegg har utdanning innen informatikk, tele- og datakommunikasjon eller andre relevante fagområder som for eksempel matematikk, fysikk eller kybernetikk, er sannsynligheten stor for at vi har bruk for deg.

Hos oss vil du få muligheten til å:

  • utforske hvordan ny teknologi kan anvendes i militær kontekst og dekke Forsvarets behov.
  • analysere og designe robuste kommunikasjonsløsninger, med fokus på trådløse systemer (radio- og satellittkommunikasjon) og nettverksteknologier
  • analysere Forsvarets bruk av IKT, forstå hvordan digitaliseringen vil påvirke denne bruken og foreslå nye måter å utnytte teknologien på i framtiden
  • undersøke hvordan automatisk informasjonsanalyse kan hjelpe Forsvaret å håndtere de store mengdene informasjon de har tilgjengelig
  • planlegge, gjennomføre og evaluere eksperimenter i tett samarbeid med Forsvaret
  • formidle kunnskap til Forsvaret og øvrige deler av forsvarssektoren

Vi ønsker å høre fra deg enten du er student som vil prøve deg som forsker hos oss en sommer, er på jakt etter din første jobb etter studiene eller allerede har litt jobberfaring. 

Les mer om hvordan det er å jobbe ved FFI

Vil du bli en del av laget?

Denne forskningen blir aldri kjedelig

portrettbilde av Agnius som jobber med operativ ikt ved ffi.jpg
 

Hvordan kan 5G gjøre Forsvaret bedre? Det er et av spørsmålene Agnius Birutis skal finne gode svar på. Han er forsker ved FFIs avdeling for strategiske analyser og fellessystemer.

Les mer

Nye IKT-oppgaver kommer alltid

a_ffi_ikt_trude_IMG_0752.jpg
 

Trude Hafsøe Bloebaum har ledet forskningsprogrammet Informasjonsteknologi ved FFI siden 2019. For henne er ingen dag lik.

Les mer

Snart er IKT overalt i Forsvaret

a_ffi_ikt_gjorven_IMG_1021.jpg

Eli Gjørven er sjefsforsker ved FFIs avdeling for strategiske analyser og fellessystemer. Her får hun arbeide med spesialområdet sitt: distribuerte systemer. Dette feltet blir viktigere og viktigere for Forsvaret.

Les mer

Lite detaljstyring gir stort rom for kreativitet

 
a_ffi_ikt_vagseter_IMG_0950_ny.jpg

 

Håkon Vågsether jobber med alt fra utvikling av nye prototyper til testing av kommersielle produkter i felt.

Les mer